Nalatenschapsmediation
Het overlijden van een dierbare brengt vaak niet alleen veel verdriet, maar ook juridische en praktische vraagstukken met zich mee. Erfgenamen kunnen in conflict raken, zelfs wanneer er een testament aanwezig is. In plaats van enkel juridische kwesties te bespreken, richt nalatenschapsmediation zich op het vinden van oplossingen die recht doen aan de relaties binnen de familie en de belangen van alle betrokkenen. Door zowel de juridische als de emotionele aspecten mee te nemen, ontstaat er een oplossing die voor iedereen aanvaardbaar is. De gemaakte afspraken worden vastgelegd in een bindende overeenkomst, waardoor er duidelijkheid en rust ontstaat.
Daarnaast kan nalatenschapsmediation ook preventief worden ingezet. Hierbij worden familieleden al voor het overlijden van de erflater betrokken bij het opstellen van het testament. De mediator zorgt ervoor dat ieders belangen worden meegenomen, waardoor veel toekomstige conflicten kunnen worden voorkomen. Ook kunnen praktische zaken, zoals de uitvaart of familiegeheimen, besproken worden, wat de kans op misverstanden vermindert.
NIEUWS
Bekijk ook
Legal Mediation
18/3/2021
De rol van de notaris bij een echtscheiding
Wanneer u en uw partner besluiten uit elkaar te gaan, is het belangrijk dat zaken goed op papier komen te staan. Dit geldt niet alleen wanneer u besluit de samenlevings-
overeenkomst te ontbinden, maar ook wanneer het om een scheiding van huwelijkspartners gaat.