Samen een woning kopen met eigen geld
Wanneer u samen met uw partner een woning koopt en daarbij eigen geld inbrengt, is het essentieel om duidelijke afspraken te maken over de verdeling van de investeringen. Wie heeft welk bedrag ingebracht? Wat gebeurt er met het eigen geld als de woning wordt verkocht of als de relatie eindigt? Het vastleggen van deze afspraken voorkomt onduidelijkheden en mogelijke conflicten in de toekomst. Ook moet er rekening worden gehouden met de fiscale gevolgen van de hypotheek en de inbreng van eigen vermogen. Bij HJ Notariaat denken wij graag met u mee en helpen wij u bij het vastleggen van duidelijke afspraken, zodat u goed voorbereid aan de toekomst begint.
NIEUWS
Bekijk ook
Huis en hypotheek
2/11/2023
Clausules in een koopovereenkomst
Bij het kopen van een woning komt nogal wat kijken. Zeker bij een oudere woning. In een advertentie op Funda of in de koopovereenkomst kun je bijvoorbeeld termen tegenkomen als een ‘ouderdomsclausule’ of de zin ‘As is, where is’. Ze hebben vaak te maken met al dan niet verborgen gebreken van een woning. Je kunt risico lopen als je er zonder meer mee akkoord gaat. Zorg ervoor dat je precies weet waar je straks voor tekent. Een notaris kan je daarbij helpen.
Lees meerHuis en hypotheek
13/3/2023
De voordelen van een notariële akte
Een notariële akte: u heeft er vast wel eens over gehoord of mee te maken gehad. Als u een huis kocht of een testament liet opstellen bijvoorbeeld. Om afspraken vast te leggen, vereist de wet soms om de notaris te bezoeken. Ook voor niet-verplichte zaken kunt u ervoor kiezen deze in een officiële akte laten vastleggen. Alles over de notariële akte, zoals de voordelen, kenmerken en bijzonderheden, leest u in dit artikel.
Lees meerHuis en hypotheek
8/11/2022
Prinsjesdag: jubelton en verhoging overdrachtsbelasting
Uit het coalitieakkoord bleek al dat de regeringspartijen van plan waren om de schenkingsvrijstellingen zoals we ze nu kennen, aan te pakken. Afgelopen juli beschreven we in een blog het voornemen om met name de schenkingsvrijstelling voor de eigen woning af te bouwen en in 2024 zelfs helemaal af te schaffen.
Lees meer